Заев: Правителството може да падне, ако ЕС не одобри дата за начало на преговорите

  • 05 юни 2019 20:15

  • 389
  • 2
Заев: Правителството може да падне, ако ЕС не одобри дата за начало на преговорите
© Булфото (архив)

Всяко възможно забавяне на решението за дата за начало на преговори от ЕС би могло да изложи на риск правителството и да издигне на власт отново националистическите сили, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев.

Това заяви в Брюксел пред група чуждестранни журналисти премиерът на Северна Македония Зоран Заев, предаде БТА, позовавайки се на агенция МИА.

Попитан от МИА за промените в правителството, обявени след президентските избори през май, Заев отговори, че те също зависят до голяма степен от решението на ЕС за датата.

Процесът на реконструкция е в ход, по-малко от две трети от правителството ще бъдат сменени, а също планирам да сменя хора от 20-30 мениджърски постове в някои от най-големите държавни институции, заяви Зоран Заев.

Той каза, че за момента е преустановил правителствените промени заради риска, че правителството може да падне, ако ЕС не постигне решение за датата за начало на преговори.

Филип Епитропов
389 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.05 | 21:32

2

КАКВА ЗАПЛАХА СОЦИАЛИСТИТЕ ЩЕЛИ ДА ПАДНАТ ХАХАХА АМИ ДА ПАДАТ

степан

2019.06.05 | 20:36

1

Тези ги слушахме в България преди двадесет и пет години и кво ,бързайте сега да довършите и останалата част от България.

Добави коментар

Водещи новини