Александър Вучич: Фашизмът няма бъдеще в Сърбия

  • 05 април 2019 09:47

  • 340
  • 3
Александър Вучич: Фашизмът няма бъдеще в Сърбия
© Булфото (архив)

Заседание на съвета за равноправие между половете в Скупщината на Белград бе прекъснато вчера след като лидери на Съюза за Сърбия се опитаха насилствено да влязат в сградата, съобщава в. "Вечерне новости".

Жените, които работят в градската управа, с жива стена попречиха на лидери на опозиционния Съюз за Сърбия насилствено да нахлуят в сградата, в която се намира кметът на сръбската столица, пишат изданията. На две жени им прилоша по време на опитите на представители на Съюза за Сърбия да влязат в сградата на кметството и те бяха откарани в болница, съобщава в. "Политика".  

Една от жените е на 69 години и е с хипертонична криза, а другата - на 61 години, е била откарана в болница заради болки в гърдите. Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. изтъкна днес по повод нахлуването на лидера на "Двери" Бошко Обрадович и негови привърженици в Скупщината на град Белград, че "фашизмът няма бъдеще в Сърбия".

Вучич каза, че лидерите на опозицията, колкото е по-малка популярността им и колкото по-малко хора са готови да ги следват, стават все по-истерични и пристъпват към все по-насилствени методи, пише "Вечерне новости". В извънредно обръщение към журналисти Вучич каза, че държавата има механизми да предотврати това в бъдеще.

По повод изявленията на лидери на опозицията, че в събота, 6 април, ще протестират пред телевизия Пинк, Вучич каза, че няма да им бъде позволено да нахлуят в тази телевизия и насилието няма да бъде допуснато.

Вестник "Политика" съобщава, че сръбският вицепремиер и председател на координационния орган за полово равноправие Зорана Михайлович е подкрепила реакцията на жените, работещи в кметството. Нела Кобурович от председателството на Сръбската прогресивна партия заяви по повод опита за насилствено нахлуване на Бошко Обрадович и градските съветници от Съюза за Сърбия в Скупщината на града, че "жените в Сърбия решително са казали стоп на насилието и фашизма".

Последвайте канала на

БТА
340 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
опорна то4ка

2019.04.05 | 10:24

2

Фашизма умрЕ, ама по голямото зло - комунизма още мърда. Кажи има ли почва у вас за комунизъм !

всичко е забогатите,това е фашизъм

2019.04.05 | 10:28

3

Умря друг път.В момента живееш в него. Корпоративно-банков фашизъм.

2019.04.05 | 10:21

1

znaci vucic da te razbirame vtce prestapnata evropa niama miasto vav sarbia.

Добави коментар

Водещи новини