Ердоган обеща подкрепа за инвеститорите, влагащи средства в Югоизточна Турция

  • 30 март 2019 20:34

  • 880
  • 1
Ердоган обеща подкрепа за инвеститорите, влагащи средства в Югоизточна Турция
© Getty Images

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва днес обеща подкрепа за инвеститорите, влагащи средства в Източна и Югоизточна Турция, предаде Анадолската агенция.

Ердоган призова предприемачите към активни инвестиции в Югоизточен Анадол, където силите за сигурност водят успешна борба срещу терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Президентът, който говори в ефира на държавната телевизия ТРТ, подчерта, че тероризмът остава "проблем номер едно" за Турция.

Инвеститорите не искат да влагат средства в райони, в които се води борба срещу терористите. В момента дори предприемачите от Югоизточна Турция не влагат средства за развитието на родните им райони. И всичко това се случва на фона на готовността на властите да поощряват инвеститорите и да им оказват всякакъв тип съдействие, каза Ердоган.

Той обеща, че след местните избори на 31 март ще бъдат предприети още повече стъпки за осигуряването на безопасността в Източна и Югоизточна Турция.

След изборите ще реализираме нова програма за насърчаване на инвестициите в Източен и Югоизточен Анадол, посочи турският държавен глава.

В Източна и Югоизточна Турция са активни бунтовниците от ПКК.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ

Последвайте канала на

БТА
880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ричард Лъвското Сърце

2019.03.31 | 11:03

1

Ердоган е изцяло зависим от американската подкрепа. В момента, в който кранчето спре, Ердоганова Турция ще се превърне в това, което е в действителност: изостанала анадолска провинция. 100 милиона кюрди чакат търпеливо своя момент, когато ще прережат гърлото на Ердоган. После ще основат своя собствена държава на мястото на Турция.

Добави коментар

Водещи новини