На местните избори в Турция в неделя Ердоган ще гласува в Истанбул

  • 29 март 2019 19:00

  • 490
  • 1
На местните избори в Турция в неделя Ердоган ще гласува в Истанбул
© gettyimages (архив)

На предстоящите в неделя местни избори в Турция турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва ще употреби правото си на глас в Истанбул, съобщава турската телевизия НТВ.

Президентът ще гласува в избирателна секция в училището "Саффет Чеби", където е гласувал и при предишни избори. Вицепрезидентът Фуат Октай ще гласува в училището "Ахмет Андичен" в квартал Чанкая в Анкара.

Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу ще гласува в анкарския квартал Чукурамбар. Председателят на Партията на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчели също ще изпълни гражданския си дълг в турската столица.

Лидерът на "Добра партия" Мерал Акшенер ще гласува в Истанбул. Кандидатът за кмет на Истанбул от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Бинали Йълдъръм ще употреби правото си на глас в избирателна секция в училище в северозападния град Тузла, а кандидатът за кмет на мегаполиса от НРП Екрем Имамоглу ще гласува в истанбулския квартал Бейликдюзю, информира НТВ.

Последвайте канала на

БТА
490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.30 | 10:38

1

Нека гаджалите четат внимателно. България си иска Адрианопол и Източна Тракия, Беломорска Тракия, Егейското крайбрежие и Троя. Освен това - България има изконно право върху Константинопол, построен и именуван на тракийските-римски императори Константин, Констанц и по-късно - Юстин и Юстиниан. Финално, Асеневият род е сроден и равнопоставен на източно-римската династия на Палеолозите. Всички гаджали начело с Ердоган боклук: марш в Пакистан, серсеми безродни!

Добави коментар

Водещи новини