Александър Вучич: Няма да допуснем насилие, онези, които нарушават закона, ще отговарят

  • 17 март 2019 15:36

  • 421
  • 0
Александър Вучич: Няма да допуснем насилие, онези, които нарушават закона, ще отговарят
© gettyimages

Няма да допуснем насилие, онези, които нарушават закона, ще отговарят, заяви президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. в обръщението си към народа, съобщават агенциите, цитирани от БТА.

По повод нахлуването снощи на демонстранти в сградата на държавната телевизия РТС и протеста, който протича в момента пред сградата на президентството, докато той говори, Вучич каза, че Сърбия разрешава протести докато не се стигне до насилие.

"Никой никога в такива условия не е давал пресконференция, каза Вучич и добави, че е искал да покаже, че "не бива да има страх от хулигани, побойници и фашисти като Бошко Обрадович и олигарси като Драган Джилас и Вук Йеремич. Те мислеха, че няма да посмея да дойда тук. Не се страхувам. Мога да изгубя само живота си. Ще продължа да се боря за Сърбия, няма нищо по-важно от това", каза той.

Вучич подчерта, че е получил информация, че сърби в Косово се събират и искат да дойдат в Белград да го защитят, но той им казва, че това не е необходимо. Президентът добави, че в президентството не го пазят полицаи, а охраната, която е от членове на специалните части Кобра.

Вучич изтъкна, че не му трябва подкрепата на западните страни, а само подкрепата на гражданите на Сърбия. Той добави, че работата му е да "защитава и да отбранява Сърбия от побойници и олигарси" и заяви, че е готов да разговаря с всички, но не и с Джилас и Йеремич, които дори не са членове на парламента, а с Обрадович само ако партията му отново бъде избрана в парламента.

На въпрос ще има ли предсрочни парламентарни избори, Вучич отговори: "Не мисля, че днес сме по-далече от предсрочни парламентарни избори, отколкото бяхме вчера".

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
421 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини