НЕ на окупациjата!

  • 13 февруари 2019 15:57

  • 2815
  • 0
НЕ на окупациjата!
© Pixabay

Македонците решават да бомбардират САЩ, за да се докажат като световна сила. Пускат ракета и удрят Вашингтон. Всички ръководители и важни държавници в Македония са скрити в бункери, чакат ответен удар. Чакат, чакат, трепнат в очакване. Нищо. Подават глави да се огледат на повърхността, да не ги е излъгала системата за наблюдение. Нищо. Влизат пак в бункерите, пускат още една ракета. Удрят Ню Йорк. Същата работа – нищо не се случва. Изчакват няколко часа. Нищо. Тряскат Форт Нокс. Същата работа – никакъв отговор. Обажда се главнокомандващият на македонската армия в Пентагона и саркастично пита американците защо не отговарят, толкова ли са уплашени. След няколко секунди псувни от другата страна, се чува: „Да ви е€*§%§€$ и не€*§%§€$, САМО ДА ВИ НАМЕРИМЕ НА КАРТАТА, ще ви е€*§%§€$ ка€*§%§€$ разплачеме!“

Защо точно с тоя виц започнах коментара? И аз не знам. Появи се някак от само себе си. Чиста случайност, нищо не означава. 

Достигна до нас новината, че македонският премиер Зоран Заев кани български окупатори

Така-а-а-а… Първо:

И второ:

такива теории на конспирацията ние много добре ги знаеме. Отивате там, откъдето ние се връщаме, комшии. 

Вижте това: „В разработени във Вашингтон документи е заложено Македония да се раздели на две големи части: Източна – със славянско население и Западна – албанска. Следващата крачка е ясна. Тя е присъединяването на тези дялове към Велика България и Велика Албания и затриване на македонския народ от лицето на Земята“. 

Само трябва да сложите в заглавието „ШОК! Бомба! Скандал! Война! Извънземни! Баба Яга!“ и ще се доближите до гения на българския АГИТПРОП. Казах „доближите“, не скачайте. Имате още каша да папкате. 

Но тази част ми е любима: „Ето защо всеки македонец трябва да  изпълни своето конституционно задължение за отбрана на хилядолетната ни цивилизация“. 

Не знам откъде да започна…

От „хилядолетната цивилизация“ ли, от приготовлението за Балканска война ли…

*

Добре де, дори да приемем, че това е fake news, изсмукано от пръстите и т.н., да не пропускаме факта, че тази нагласа си се шири из Македония/Северна Македония/Република Македония/БЮРМ. 

Дори в Wikipedia има известно разминаване в историята, написана от македонците и написана от другите (както има и разлика в представата за името):

Ето ви един цитат от сайта Infomax: "Учете ја историјата за да не ви се повтори, учете ги вашите деца, внуци, пријатели и роднини за Филип, за Александар, Лидија од Македонија, Кирил и Методиј, Цар Самоил, Делчев, Ченто. Учете ги за вистинската историја на македонскиот народ, а не онаа ,,пријателската’’ која власта се обидува да ја наметне".

Вижте сега, ако македонците искат да се определят като македонски народ, нация, култура и т.н. – аз нямам нищо против. Тоя влак така или иначе отдавна е отпътувал, работата е изпусната. На кражбата на история, мисля, вече сме се научили да гледаме снизходително – щом им вдъхва самочувствие българската и античната история, нека си вземат по едно-две парчета, и те са хора. 

Но да се нахъсват хората едни срещу други. Тук вече тегля чертата. В Северна Македония  живеят много хора които се самоопределят като българи, но не смеят да го заявят, защото ги е страх от насилие и репресии. От ниво местна власт, та чак до тъпи битовизми и побой на улицата. И всичко това се подхранва от езика на омразата от политици, журналисти, всякаква маса „интелектуалци“ и „учени“, които се хранят от тая вражда. 

Слушайте какво, северномакедонци, знам, че ви заливат с информация, че ние тук по цял ден се занимаваме с това как да ви цакаме; 24/7 гледаме картата на Велика Македония и пращаме магии; кроим планове с ЦРУ и Мосад как да ви превземем и да ви пренапишем историята; и ядем македонски бебета. Истината обаче е, че с изключение на няколко „професионални патриоти“ от разни партии и близки до тях медии, които се хранят от врявата македонска, на другите не ни дреме особено много. Нито за българо-македонските взаимоотношения, нито за историята, която делим. Имаме си с какво друго да се занимаваме. Дори в пиянските ни истории не влизате, освен в някой и друг виц. Така че – айде, смѝрите се! 

Да не говорим, че има и друго едно мнение, което става все по-популярно: „Македония? Да стане част от България?!  Не, не, благодаря! Да си стоят там и никакви български паспорти. И сами можем да си се излагаме достатъчно, не ни трябва и македонците да ни излагат пред света! Искат Самул, да го взимат. Кирил и Методий? Да ги взимат. Само да си стоят там, отделно“. 

Всички, на които им пука за историята, знаят, че Македония е това, което е, благодарение на червената намеса миналия век. В резултат: още им дрънкат на някои петолъчките в главите. И след като стана ясно, че догодина Северна Македония ще се присъедини към НАТО, ла*нометът на пропагандата заработи с пълна сила и някои от комшиите видяха най-големия си кошмар, по-голям и от българин, вилнеещ над бащина им история… НАТО! Ужас. 

 

Но АГИТПРОПът още не е изтеглил сянката си и от българския мозък. Вижте резултати в наша анкета. 59% смятат, че с приемането на Македония в НАТО, тя щяла да стане зависима от САЩ. 


Мда-а-а, понеже, по принцип, силна и голяма Македония е предопределена да е независима, та… 

И понеже и сега, и през последните десетилетия все е била независима, нали? И не е под влиянието на Москва хич (сега, ако имахме гадно чувство за хумор, щяхме да кажем, че Македония трябва да има печат Made in Russia, но не сме такива хора). Но ни е страх от американско влияние иначе. Я, по-добре да си остане съветск… така де – руското. 

Както и да е. Луди има и от двете страни на границата. Важното е да не ви пука и колкото по-малко политика, толкова по-човечни взаимоотношения ще имаме. 

Пишува: Александар неМакедонски 
 

Александър Томов
2815 0

Свързани новини

Водещи новини