Гледай на живо

Даниел Моралес, който победи Левски с Ботев (Враца) и Викторио Павлов в "Студио Дерби"

Икономическата програма на Сърбия дава добри резултати, заяви МВФ

  • 06 февруари 2019 10:02

  • 224
  • 0
Икономическата програма на Сърбия дава добри резултати, заяви МВФ
© Getty Images/Guliver

Мисията на Международния валутен фонд смята, че икономическата програма на Сърбия продължава да дава добри резултати и подкрепя плановете на властите да приватизират Комерциална банка и предприятието "Петрохемия", заяви вчера ръководителят на мисията на МВФ Джеймс Руф в края на посещението си в Сърбия, пише вестник "Политика".

След едноседмичното си посещение в Сърбия Руф посочи в съобщение, че миналогодишният икономически растеж от 4,4 процента е най-бързият през последните десет години, посочва изданието.

Руф честити на Сърбия за много добрия напредък, който е осъществила в областта на макроикономическата стабилизация, растежа и откриването на нови работни места.

Вестник "Вечерне новости" съобщава, че САЩ отново са призовали Прищина да премахне митата на стоките от Сърбия, за да се отвори път за преговори за нормализиране на отношенията с Белград. Това е заявил за албанската секция на радио Гласът на Америка високопоставен неназован източник от американската администрация.

Косовският премиер Рамуш Харадинай решително отхвърля предложенията да премахне митата на стоките от Сърбия, пише същевременно в заглавие вестник "Данас". Митата, въведени върху стоките, които в Косово се внасят от Сърбия и Босна, остават в сила до признаването на Косово от страна на Сърбия, заявил той.

След заседание на правителството вчера Харадинай казал, че въпреки натиска и шантажа от страна на Сърбия, той няма да приеме митата да бъдат премахнати.

БТА
224 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини