Турци впрегнаха магаре в протест срещу платени найлонови торбички (видео)

Турска двойка впрегна магаре в знак на протест срещу решението на властите в страната да наложат такса върху найлоновите торбички, предаде местната медия ДХА.

На видео, заснето преди дни в централната анадолска провинция Нигде, се вижда как мъж и жена вкарват животното в супермаркет и пълнят дисагите на магарето със стоки. Двамата клиенти отиват на касата в търговския обект и плащат купените неща. Акцията на семейството стана повод за шоу в магазина на самообслужване.

Магазините в Турция от 1 януари 2019 г. нямат право да дават безплатно найлонови торбички. Клиентите, ако искат пазарското пособие от изкуствен материал, трябва да платят за 25 куруша, или около осем стотинки. Търговците са заплашени от глоба в размер на 10 турски лири (приблизително три лева) за всеки квадратен метър площ на магазина, в случай че  бъдат хванати в безплатно раздаване на торбички

Разпоредбата предизвика недоволство в много райони на страната. Освен магарешкия протест в Централна Турция, демонстрация имаше в източния град Ерзурум. Там мъж отиде на пазар с ръчна количка.

Коментари

  1. 2019.01.07 | 13:37

    Тия кво си мислят,че всичко ще е безплатно,когато океаните са пълни с пластмаса,навсякъде вече се заплаща. Нека се научат да си изхвърлят отпадъците,където и както е необходимо. Дори се въвеждат хартиени торби и разлагащи се торбички за органичен боклук. Отдавна трябваше да се премахне всичко пластмасово и неразграждащо.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет