Косово: Вой на сирени и арести (обновена+видео)

  • 23 ноември 2018 10:17

  • 1678
  • 2
Косово: Вой на сирени и арести (обновена+видео)
© Getty (архив)

Сътрудници на косовската полиция нахлуха в северната част на град Косовска Митровица, населена с предимно сърби, предаде белградското радио Б92.

Тежковъоръжени служители на подразделението за специални  операции на Прищина проведоха в ранните часове на днешния ден акция по задържането на четирима сърби. Малко преди нейното начало жителите бяха събудени с вой на сирени.

Според МВР в Прищина акцията е била проведена в рамките на разследването на смъртта на депутата от партията  "Свобода, демокрация и истина" Оливер Иванович, който бе убит на 16 януари. Косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че действията на полицията са били напълно законни. Мисията на НАТО в Косово от своя страна заяви, че е била уведомена за ареста, но няма информация за местонахождението на задържаните.

Арестите бяха извършени на фона на подновеното напрежение между Белград  и най-младата балканска държава. Прищина въведе 100-процентови мита върху внасяни от Сърбия стоки, косовари (албанците в Косово) започнаха да палят сръбски продукти и книги.

Заради последните събития президентът на западната ни съседка Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1678 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
наму

2018.11.23 | 18:14

2

Не мога да разбера защо такива като албанци,цигани и други паразити и измамници все някой ги защитава?Постоянно ни държат под напрежение тук на Балканите а ние си мислим че им пука за нас !Балканите и близкия изток опитни зайчета за кравари и рубашки!Като сложиш и вечно не наяли се политици трагедията е пълна по нашите земи!

сд

2018.11.23 | 10:28

1

щом хамериканците седят зад тях - могат да си правят каквото си искат

Добави коментар

Водещи новини