Турция с по-леки условия за получаване на гражданство

  • 19 септември 2018 11:57

  • 3631
  • 1
Турция с по-леки условия за получаване на гражданство
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа указ, с който значително се облекчават условията за получаване на турско гражданство от чужденци, предаде ТАСС.

В документа, публикуван в турския Държавен вестник, е посочено, че предишните условия за получаване на гражданство са били променени по инициатива на няколко турски министерства. Отсега нататък за чужденците ще е достатъчно да имат инвестиции с основен капитал (в Турция) на стойност 500 хиляди долара вместо досегашните 2 милиона долара.

Гражданство може да бъде предоставено и на чужденци, вложили 250 хиляди долара в недвижим имот, който не трябва да бъде продаван в продължение на три години.

Министерството на труда също промени условията за получаване на гражданство, като вече турско гражданство ще може да получи чужденец, в предприятието на който работят минимум 50 турци, а не като преди - 100.

Облекчаването на условията за предоставяне на турско гражданство се извършва в период, в който Турция опитва да нормализира икономическата ситуация в страната след силното обезценяване на турската лира - с около 40 процента от началото на годината, отбелязва ТАСС.

Турските власти обявиха, че нямат намерение да искат заем от МВФ, а разчитат на преки чуждестранни инвестиции.

Последвайте канала на

БТА
3631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боклуци

2018.09.19 | 12:29

1
Била обезценена турската лира с 40% Дрън, дрън беше 0.70 стотинки, сега е 0.26 атотинки, направо си е 300% обезценяване, ама си приказвате глупости!

Добави коментар

Водещи новини