Германски журналист с турски корени обвини властта в предателство заради Ердоган

  • 19 септември 2018 09:19

  • 5624
  • 2
Германски журналист с турски корени обвини властта в предателство заради Ердоган
© Getty Images/Guliver

Германският журналист от турски произход Дениз Юджел критикува предстоящото посещение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Германия, предаде ДПА.

Юджел, който работи за в. "Велт" и прекара в затвор в Турция една година по обвинения в тероризъм, отправи критиките към Ердоган снощи на церемония по връчване на медийни награди в Потсдам.

Журналистът обвини германското правителство в "предателство" заради предстоящата визита на турския президент. Ердоган ще бъде на двудневно държавно посещение в Германия (на 28 и 29 септември) и ще се срещне с редица високопоставени представители, включително с канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Посещението е критикувано от мнозина в Германия и ще бъде осъществено на фона на влошените отношения между Анкара и Берлин, отбелязва ДПА. Изглежда германското правителство ще предаде още веднъж всички онези в Турция, които бленуват за свободно, демократично и светско общество, каза Юджел.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер "ще приеме престъпник на държавен банкет", добави журналистът.

Последвайте канала на

БТА
5624 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kristof

2018.09.19 | 15:57

2
Абсолютната истина тоя диктатор не му остава много
Хензел

2018.09.19 | 15:19

1
Предател си ти смотаняк. Неблагодарник. Дениз Южел е престъпник на немска софра.

Добави коментар

Водещи новини