Зоран Заев: И ние, политиците, грешим

  • 10 август 2018 12:09

  • 6233
  • 5
Зоран Заев: И ние, политиците, грешим
© Булфото (архив)

И, ние, политиците, правим грешки, заяви македонският премиер Зоран Заев във Facebook.

С тези думи министър-председателят в Скопие заяви, че отношенията  между неговата страна и България остават приятелски. "Виждам как в приятелска България започна обществен дебат и дори се поставят под въпрос добрите връзки между двете страни. Аз искам да бъда ясен и гражданите на двете съседни страни, дори и моите критици, да ме разберат, приятелството между България и Македония е искрено, въпреки пропуснатите десетилетия. Понякога и ние, политиците, правим грешки. Понякога не внимаваме какво казваме", посочи още първият министър на югозападната ни съседка в социалната мрежа.

Заев, говорейки пред медия в страната си, заяви, че Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г., има македонски характер.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6233 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Питане към Заев

2018.08.10 | 19:23

5
На вниманието на Зоран Заев за характера на Илинденско-Преображенското въстание !
1.Какво пише в първия устав на ВМОРО (Вътрешна Македоно-Одринска Организация), основана с оригиналното име БМОРК (Български македоно-одрински комитет) за националносттта на членовете й ? „Българска”, нали ? И защо включва област „Македония” и област „Одринска Тракия” ? Защото и двете са български, нали ?
2. От кого е основана БМОРК ? От българските офицери-разузнавачи Георги (Гоце) Делчев, Дамян (Даме) Груев, Борис Сарафов, Гьорче Петров, ген. Цончев, полк. Коста Янков и т.н., нали ?
3.Защо цялата официална и неофициална архивна документация на ВМОРО и служебна и лична кореспонденция на нейните деятели са написани на книжовен български език ? И защо в нея всички ВМОРО деятели са се декларирали като българи по народност ?
4. И за каква автономия говорят ВМОРО деятелите – за автономия от България ли или за автономия вътре в самата Турция ?
5. Къде и как е осъществявана всъщност цялата логистика на Илинденско-Преображенското въстание ? В България, с пушки-манлихери от българските казарми и с бомби, произведени в Кюстендил, нали ?
6. Защо във въстанието вземат доброволно участие именити българи от свободна България, като Пейо Яворов, племенника на Хаджи Димитър – Кръстьо Асенов, полк. Янков , кап. Стоянов и т.н. ?
7. Къде търсят постоянно убежище всички въстанници след погрома на въстанието ? В България, нали ?
Защо така, бе, г-н Заев ?

2018.08.10 | 15:09

4
По същата тв и в същото предаване! Въстанието е БЪЛГАРСКО!
12132

2018.08.10 | 14:40

3
Не знам какво ще каже сега "Първият" ни дипломат Екатерина Захариева
асд

2018.08.10 | 14:11

2
за какво е згрешил??? че обявяват всичко българско за македонско ли???
12

2018.08.10 | 13:12

1
Браво на господина. Всеки греши и е достойно да си признае.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини