От основната турска опозиционна партия поискаха оставката на лидера си

  • 27 юни 2018 15:00

  • 1858
  • 0
От основната турска опозиционна партия поискаха оставката на лидера си
©

Председателят на основната турска опозиционна Републиканска народна партия Кемал Кълъчдароглу се е сблъскал с призиви от партийния състав да подаде оставка, след като претърпя поражение на изборите от 24 юни, информира агенция "Фокус", позовавайки се на вестник "Хюриет".

Според първоначалните данни партията е получила 22,6% от гласовете на парламентарните избори, докато нейният кандидат-президент е получил повече от 30% от вота.

Кълъчдароглу се защити, заявявайки, че „единственият губещ“ на изборите е управляващата Партия на справедливостта и развитието. „Те загубиха седем процента благодарение на усилията на партията ни“, заяви опозиционерът и допълни, че ще продължи да е „силна опозиция“ в новия парламент и че ще „свърши работата докрай“ по време на местните избори през март 2019 г.

Същевременно Републиканската народна партия за първи път за последните 41 години спечели място в парламента в източната провинция Елязъг, но първото заявление на новоизбрания депутат Гюрсел Ерол бе призив Кълъчдароглу да подаде оставка.
„Всички членове на партийната организация са виновни за това поражение“, убеден е той.

По-рано високопоставеният член на партията Ерал Ердем припомни, че Кълъчдароглу е председател на партията „вече 2920 дни и за този период вече загуби девет пъти изборите“, докато кандидатът за президент Индже „получи повече от 30% от вота, водейки кампания от едва 50 дни“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини