Последиците от абсолютната власт в Турция, разкриха експерти

  • 25 юни 2018 08:31

  • 12838
  • 3
Последиците от абсолютната власт в Турция, разкриха експерти
© Getty Images/Guliver

Ердоган си играеше с размириците в Турция. Той реализира целта си - да концентрира властта в ръцете си. Имаше очаквания от народа, че ще има втори тур. Това заяви заяви генералният директор на БНР Александър Велев в сутрешния блок на Нова телевизия.

"Коалицията ще спечели изключителното мнозинство в парламента, а Ердоган абсолютната власт. Ислямизацията в Турция е факт. Светските ценности отстъпват пред ислямските, обаче. Ердоган ще бъде силен във вътрешен и международен план", смята той.

"Преговорите на Турция с Европейския съюз ще са трудни, ако изобщо има такива. Видяхме на къде върви Ердоган и репресията върху държавата му. Видяхме и какви са правата на човека", коментира Велев.

"Ердоган ще има повече опции за политики, ще има възможност да издава декрети. Турция изразява различни позиции по отношение на САЩ и европейските страни членки на НАТО. Въпросът е Турция каква членка на НАТО ще бъде", допълни Йордан Божилов от Софийски форум за сигурност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
12838 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ъъъ

2018.06.25 | 11:49

3
Откъде се прэквот тия "експерти"??Експертизите им са на клозетно равнище!!Нещо чул,ама не разбрал и хоп "експерт"!!Абсолютна власт,абсолютизъм и прочее тъпотии!!Знае ли какво значат тези думи изобщо??Я да каже кой е министър председателя на САЩ този "експерт" по надписите в селския нужник!!
Веселин Иванов Василев

2018.06.25 | 11:18

1
"Страшни" коментари - направо да си умреш от политолози, незнайно откъде вземащи заплати.

2018.06.25 | 11:22

2
от посолството на феодалната монархия

Добави коментар

Водещи новини