Ердоган: Турция премина още една проверка за демокрация (обновена+снимки)

  • 25 юни 2018 07:25

  • 2909
  • 3
Ердоган: Турция премина още една проверка за демокрация (обновена+снимки)
© Getty Images

Турция "премина още една проверка за демокрация, давайки пример на целия свят", каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, след като беше обявен за победител на президентските избори, предаде ДПА.

"Нашата демокрация спечели, волята на народа спечели, Турция спечели", заяви Ердоган пред ликуваща тълпа от привърженици, събрали се пред централата на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара.

"Турция направи своя избор в полза на защитата на своята демокрация, своите права и свободи, поддържането на своите реформи. Турция направи своя избор в полза на растежа, развитието, инвестициите", каза той.

По думите му Турция ще "спечели много по-добро място на международната арена" и ще "подобри мира и благоденствието на всеки един от своите граждани".

Той благодари на турските граждани, като каза, че избирателната активност е била най-високата в историята на страната.

Ердоган заяви, че Турция ще продължи да "освобождава сирийски земи", така че бежанците да могат да се върнат благополучно в Сирия, посочва Ройтерс.

 

По думите му Турция също така ще действа по-решително срещу терористичните организации.

Той обеща да поправи грешките на своята партия по време на предстоящия си президентски мандат, отбелязва ТАСС.

"Искам да съм ясен по този въпрос, ние чухме посланието на нашите граждани в хода на парламентарните избори. Бъдете уверени, че в този период ние ще поправим допуснатите от нас грешки. От утре ще пристъпим към работа, за да изпълним своите обещания към нашата нация", заяви Ердоган.

Минути след като стана ясно, че Ердоган печели изборите, Истанбул сякаш се събуди и хиляди привърженици на президента и неговата Партия на справедливостта и развитието се събраха пред централата на партията, за да отбележат изборната победа, информира още БНТ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2909 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Едо

2018.09.19 | 16:43

3
ИСЛЯМСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ГОЛЯМА ЗАПЛАХА ЗА МИРА В ЦЕЛИЯ СВЯТ. НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, БИ ТРЯБВАЛО НАЙ-ДОБРЕ ДА СМЕ РАЗБРАЛИ ТОВА. ЗАТОВА, СПЕШНО СЪЗДАВАМЕ 1 МИЛИОННО НАРОДНО ОПЪЛЧЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА КОНФРОНТИРАНИ И НАЦИОНАЛНО БЕЗОТГОВОРНИ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СЛЕД КАТО СЪЗДАДЕМ ОПЪЛЧЕНИЕТО, ЗАЩОТО Е ПИСАНО:,, Бог и на сън дава на тия, които Му се боят И ВЪРШАТ ВОЛЯТА МУ! АМИН!

2018.06.25 | 07:54

2
Турция,окончателно показа ,че не е демократична държава.а ислямски Халифат

2018.06.25 | 07:33

1
В Турция има толкова демокрация и свобода на словото колкото и във България все пак и двете страни се управляват от диктатори.

Добави коментар

Водещи новини