Журналист: Политиците в България много неадекватно бяха против географско име на Македония

  • 20 юни 2018 18:04

  • 13409
  • 0
Журналист: Политиците в България много неадекватно бяха против географско име на Македония
©

Ангелите помогнаха да се сключи договора между Македония и Гърция. Хората, които искат мир и разбирателство на Балканите са много радостни, че той се случи. Това каза македонският журналист Виктор Канзуров в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той допълни че неговото семейство произхожда от Егейска Македония и се радва за това споразумение. „Много от нещата обаче не са по мед и масло“, призна той. „Зоран Заев със сигурност не е социалдемократ. Голяма стъпка е че партията на бившите комунисти в Македония прави този договор. Мнението ми е, че нямат искрена политика в момента“.

Той даде пример с редица събития: договорът, подписан с Гърция, преди това с България, неотдавна бе гласуван законът за езиците, който призна албанският като втори официален език в страната – всички тези неща показва, че югославският македонизъм е в капитулация и той няма как да съществува повече. Той фалшифицираше българското културно наследство и фактите от историята“, подчерта македонският журналист.

„ВМРО-ДПМНЕ проповядваше омраза към България, а всъщност в нея членуват неграмотници“, смята Канзуров. Той не спести критики и към нашата страна. „Доста неадекватна е и политиката на България. Политиците много неадекватно бяха против географско име на Македония. Това ме кара да мисля, че са страхливци и говорят това, което им се казва. Речта на Зоран Заев беше безумна, но нямаше реакция“, каза журналистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини