Воислав Шешел учуди посланика на САЩ в Сърбия

  • 20 април 2018 12:51

  • 5368
  • 2
Воислав Шешел учуди посланика на САЩ в Сърбия
© gettyimages (архив)

Крайнодесният сръбски политик Воислав Шешел (на снимката) учуди американския посланик в балканската държава Кайл Скот, коментира белградското радио Б92.

Дипломатическият представител на Вашингтон изрази своята изненада в Twitter. "Явно за всичко си има първи път. Видях на приема по случай 150 години от създаването на Мюсюлманската общност на Сърбия господин Шешел в парламента вчера. Стана ми приятно, че такъв политик участваше в такова тържество. Не мога да скрия и своята изненада от това, че той отдава почит на хора, изповядващи различна от неговата вяра", написа Скот в системата за микроблогове.

Лидерът на крайнодясната Сръбска радикална партия през 2016 г. бе оправдан от Международния трибунал за бивша Югославия (МТБЮ) за етническо прочистване и убийства на етническа и религиозна основа по време на войните в Хърватия и Босна и Херцеговина през първата половина на 90-те години на миналия век.

Шешел преди няколко дни отново влезе в медиите. Той по време на визита на хърватска делегация в Сърбия отправи нецензурни изрази към гостите.

Валери Зайцев
5368 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.27 | 11:58

2
На времето като казвахме , че сме учудили някоя девойка значеше , че наистина сме я '' учудили '' втрешно .....хахаха Днес всите сте джендери като този кравар .
гошо

2018.04.26 | 10:51

1
Кравар с краварско име.

Добави коментар

Водещи новини