Турция остави арестуваните гръцки военни в зандана

  • 06 март 2018 10:44

  • 4035
  • 1
Турция остави арестуваните гръцки военни в зандана
© gettyimages (архив)

Турски съд остави в ареста двамата гръцки военни, които бяха задържани на 2 март край Одрин, написа анкарският в. Хюриет.

Магистратите от югоизточната ни съседка заявиха, че служителите на въоръжените сили на страната-членка на Европейския съюз са обвинени в шпионаж и незаконно преминаване на границата. Заради съдът в Одрин вчера наложи на двамата военни мярка за неотклонение "задържане под стража". Защитниците на обвиняемите поискаха техните клиенти да бъдат освободени, но искането на адвокатите бе отклонено.

От Генералния щаб в Атина отхвърлиха обвиненията. Оттам посочиха, че двамата гръцки военни са навлезли на турска територия, защото са се изгубили. "Тогава времето бе лошо", заявиха от командването на гръцките въоръжени сили.

Съдебното постановление идва на фона на поредния спор между Анкара и Атина. Десетки турски военни избягаха в Гърция след пуча срещу президента на страната на два континента Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва от нощта на 15 срещу 16 юли 2016 г., допълни "Хюриет".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4035 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Онасис

2018.03.13 | 10:11

1
Добрият турчин е закланият турчин.

Добави коментар

Водещи новини