Александър Вучич: Изморихме се от войни

  • 25 януари 2018 11:23

  • 1592
  • 3
Александър Вучич: Изморихме се от войни
© gettyimages (архив)

Нашият народ се измори да воюва, каза сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. пред белградското радио Б92.

Държавният глава на балканската страна, който участва в Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, даде интервю пред медията. На въпрос защо Белград не оказва помощ с оръжие на сърбите в Косово той отговори: Краят на ХХ век бe драматичен за народа ни, не само в Сърбия, но и в Хърватия, Босна и Херцеговина, и Косово. Ние се изморихме от войни.

Вучич допълни, че има по-силни средства за постигане на цели от оръжието. "Това са просперитетът и образованието. Ето защо ние ще помагаме на нашите сънародници в Косово в икономическата и културната сфера", заяви президентът на западната ни съседка.

Президентът на Сърбия се спря и върху друг проблем - отношенията между страната му и най-младата балканска държава. "Аз очаквам да постигнем споразумение с Прищина, но не вярвам това да стане през тази година", посочи бившият премиер в Белград.

Косово обяви своята независимост на 17 февруари 2008 г. Сърбия не признава бившата си провинция за държава. Въпреки това, с посредничеството на Европейския съюз, Белград и Прищина започнаха преговори за прокарване на границите между двете страни.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1592 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
браво

2018.02.19 | 09:45

3
РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ
миии

2018.02.19 | 09:45

2
вии ги започнахте тези воини!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!сръбският шовинизъм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
асдф

2018.02.19 | 09:45

1
наглите сърби искат и нас да погълнат сред 45г. накрая решават първо да почнат от пиринска македония, после останалата част от бг

Добави коментар

Водещи новини