Повдигнато е обвинение срещу началника на полицейското управление в Босилеград

  • 10 август 2017 11:28

  • 3509
  • 2
Повдигнато е обвинение срещу началника на полицейското управление в Босилеград
© КИЦ на българското национално малцинство

Демократичния съюз на българите повдигна наказателно обвинение пред Основната прокуратура във Владичин Хан срещу началника на полицейското управление в Босилеград Новица Стоянов за незаконно отнемане на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром от 15 - 16 май 1917 г.

Това съобщиха от Културно-информационен център на българското национално малцинство "Босилеград". Полицейското управление в Босилеград отне паметната плоча на 25 май т.г. тази година без предварително осведомление и без връчване на писмено решение за временно отнемане на плочата. Паметната плоча по повод празника 24 май т.г. временно бе оставена пред паметника на Левски в Босилеград по време на преговорите с община Босилеград за определяне на място за нейното поставяне в центъра на Босилеград. С това началника на полицията в Босилеград е нарушил чл. 359 и чл. 361 от Наказателния кодекс на Р Сърбия.

Демократичния съюз на българите счита, че става дума за злоупотреба на служебно положение и несъвестна работа в службата за постигане на политическа цел – унищожаване на историческата памет на българското малцинство в Сърбия и предотвратяване на процеса за историческо помирение между българският и сръбският народ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3509 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.14 | 18:38

2
На мутро-синята власт не и дреме за българите в Западните покрайнини, Тиквоча отчете успехи в управлението, другото не е важно.

2017.08.14 | 18:38

1
Сърбите и руснаците никога не са ни били братя. Православието е само параван да ги харесваме, докато те издевателстват над нас.

Добави коментар

Водещи новини