Новият сръбски президент Александър Вучич: Велика Албания е химера

  • 30 май 2017 13:03

  • 7443
  • 2
Новият сръбски президент Александър Вучич: Велика Албания е химера
© gettyimages (архив)

Проектът Велика Албания е химера, каза новият сръбски президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде белградското радио Б92.

Днес държавният глава на западаната ни съдека проведе последната си пресконференция като премиер на балканската страна. "Това, което предвиждат някои кръгове - създаването на една голяма албанска държава с откъсването на територии, населени с албанци, и превръщането им в една империя, е неосъществимо. Такива планове са родени в нечии мегаломански глави и могат да се определят само с една дума. Тя е химера, защото този проект няма никакви перспективи", заяви той. "Ние ще се противопоставим на всяко едно действие, целящо прекрояване на границите в западаната част на Балканския полуостров", посочи още Вучич.

"Велика Албания" е идея за създаване на държава на албанците чрез обединение на Република Албания с Косово и присъединяване на Западна Македония, части от Южна Сърбия и Северна Гърция и половината от Черна Гора.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7443 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.09 | 00:57

2
На Балканите всички сме велики, само задникът ни е гол.

2017.06.09 | 00:57

1
Велики сме и имаме велики победи! Не се подценявайте, гордейте се. Западът не е извоювал с кръв и една трета от това, което ние сме извоювали!

Добави коментар

Водещи новини