Македонският парламент прие оставката на министър-председателя Никола Груевски

  • 18 януари 2016 21:18

  • 1728
  • 2
Македонският парламент прие оставката на министър-председателя Никола Груевски
©

Македонският парламент прие оставката на Никола Груевски, предава Македонското електронно издание „Фокус”.

Изданието цитира председателя на македонския парламент Трайко Веляновски, който е заявил, че с гласуването на премиерската оставка на практика се прекратява и мандатът на правителството, което макар и в оставка ще продължи да изпълнява ангажиментите си на нов кабинет.

Според „Фокус” Груевски не е присъствал на заседанието, на което е била гласувана оставката му.

Заседанието на македонското издание започна в 18:00 часа местно време,( 17:00 часа българско), а опозиционният СДСМ напусна парламентарното заседание.

Процедурно, координаторът на парламентарната група на СДСМ Горан Сугарески се обърна от парламентарната кабина и каза, че македонските граждани цели 10 години са чакали този ден.
“Ясно е, че идва краят на тази престъпна власт. Оставката е потвърждение, че през изминалия изборен цикъл се случваха избирателни грабежи. На Груевски му трябва медиен мрак и непрочистен избирателен списък. За СДСМ не са приемливи избори без пречистен списък и регулация на медиите”, каза Сугарески.

След обръщението, опозиционните депутати Горан Сугарески, София Куновска Стефан Богоев и Васко Ковачевски напуснаха залата, докато в залата останаха управляващото мнозинство, включително и ДСИ.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1728 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
До Бб

2016.01.19 | 02:53

2
Бб гедай и се учи, слушкай и си мълчи. Тиквоч

2016.01.19 | 02:53

1
Така и не разбрах каква е позицията на България що се касае до Македония. Нашите мълчат и гледат, ама явно така им е наредено. Съвсем я изгубихме тази Македония, мама му стара, поне някаква част да си върнем би било хубаво, все пак това са българи дето живеят там (изкл. албанци, цигани и малко сърби).

Добави коментар

Водещи новини