Кметът на Парачин: Приемливо е Цветан Василев да върне завода на Сърбия

  • 14 септември 2015 10:09

  • 1524
  • 0
Кметът на Парачин: Приемливо е Цветан Василев да върне завода на Сърбия
© Булфото

Сръбските електронни медии обявиха неофициално, че банкерът в изгнание Цветан Василев, който е собственик на стъкларската фабрика в сръбския град Парачин, е изпратил писмо до премиера Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., в което предлага да върне на Сърбия натрупалата големи дългове фабрика, срещу което Белград да му опрости огромните задължения от неплатени сметки.

Ние се надяваме, че все пак ще бъде намерено някакво решение на този проблем. За нас в Парачин решението е заводът да продължи да работи, защото трябва да призная, че в нея са вложени доста средства. Без съмнение тя бе модернизирана, но заради проблемите със собственика и в България, не бе завършена предварително предвидената инвестиционна програма. Но ако тя бъде завършена, която трябва да кажа, че е иначе реализирана на 90% в частта на автоматизацията на производството на чаши, то тогава практически можехме да имаме две фабрики за два вида производство, каза в интервю за БНР кметът на Парачин Горан Паунович.

Според него е приемливо Сърбия отново да стане собственик на завода, за да може в някакъв по късен период да го обяви за нова приватизация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1524 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини