Издирван бивш македонски министър се укрива в България

  • 20 декември 2013 14:45

  • 2311
  • 1
Издирван бивш македонски министър се укрива в България
©

В Македония издирват хора, за които се твърди, че се укриват в България, благодарение на българските си паспорти. Драган Даравелски, Владо Димов, Владислав Тамбурковски, Шкодран Идризи, Алил Демири и Африм Исмаиловик са само част от имената, които Македония търси по различни причини, съобщи struma.com.

Бившият министър на здравеопазването Владо Димов е с повдигнато обвинение, тъй като, според разследващите органи, незаконно настанил седемнадесет души, членове или симпатизанти на тогава управляващата партия СДСМ в струмишката болница. Последната информация за Димов, е че живее и работи в България като хирург с българско име Владимир Димов. Именно българското гражданство спаси Димов от екстрадиция, когато бе арестуван на летището във Варшава, Полша, пише македонският мкnews.мк. Издирвания Димов работи като хирург в частна столична болница.

С български паспорт в ръцете, поне засега, спокойно спи и бившият областен управител Владислав Тамбурковски, осъден на десет години и половина затвор за икономически престъпления. Въпреки Тамбурковски е обвинен в няколко престъпления, обаче никое от тях не е заведено като организирана престъпност.

Благодарение на сръбския паспорт, бившият първи човек на македонските митници Драган Даравелски е защитен в Сърбия, в която, между другото, се счита за успешен бизнесмен. В Македония пък Даравелски е осъден на седем години затвор, защото, според решението, е злоупотребил със служебното си положение, защото от бюджета на Македония давал пари на неправителствени организации, спортни клубове и други местни кумановски фирми. Агенцията за управление на конфискувано имущество му конфискувала и три къщи в Куманово и в Скопие.

Македония през 2013 г. изисква 82-ма души да бъдат екстрадирани в страната. Други 47 вече са екстрадирани. Най-актуалното име, което чака екстрадиране в ареста в Белград, е журналистът Зоран Божиновски, а семейната двойка Атанасовски, осъдени за злоупотреба с жилища, вече с години чакат да бъдат доведени в страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2311 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.27 | 10:05

1
"първи човек на македонските митници Драган Далаверски" хахаха

Добави коментар

Водещи новини