Търговия с БГ паспорти се върти на метри от Президентството

  • 27 ноември 2013 15:13

  • 2485
  • 3
Търговия с БГ паспорти се върти на метри от Президентството
©

На метри от президентството, което издава указите за българско гражданство, точно на столичния бул. “Витоша”, е отворен офис на частна фирма, който приема документи на кандидати за български паспорт, информира в. Труд.

“Вземам 25 лв. за подаване на документи”, твърди дамата в кантората. На стъклената витрина, до магазините за чорапи, гащи и банички, е сложена табела “Българско гражданство”. Офисът се намира на метри от Съдебната палата и до десетки адвокатски кантори, но въпреки това никой не го закача. Репортер под прикритие попита как може да получи българско гражданство за своя приятелка от Скопие.

Отговорът: Трябва да занесем на жената в офиса само акт за раждане на кандидатката и същите документи на нейните родители. В оригинал. Регистрирана ли е дамата като администратор на лични данни? Няма данни. Възложено ли  е от Държавната агенция за българите в чужбина да събира документи на кандидати? Не е ясно. Опитът да се убеди бизнесдамата да съдейства в по-бързото издаване на документи за българско гражданство бе неуспешен. В кантората са присъствали и лица от сръбски произход. На тях тя казала, че се познава с консула в Ниш и процедурата може да се забърза.

По-късно журналистите са се представили официално. Жената отказала да отговори на въпроса колко удостоверения на български граждани е получила като пълномощник от ДАБЧ. По неофициални данни от преписките, които се намират в правосъдното министерство, дамата е сътрудничила на хиляди кандидати.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2485 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
666

2013.11.28 | 11:06

3
Мойе и пред самото президентство нали хората на Йовчев са заети да пазят най важния ОРЕХ В БГ

2013.11.28 | 11:06

2
Някои мислят че маките жадуват да станат бг граждани:) Като получат бг червен паспорт и газ към Европа.

2013.11.28 | 10:56

1
Македонците не могат да ни гледат, но иначе искат българи да стават.

Добави коментар

Водещи новини