Сирия обвини Турция, че изостря напрежението по границата

  • 17 септември 2013 07:49

  • 1236
  • 0
Сирия обвини Турция, че изостря напрежението по границата
©

Правителствената армия на Сирия зави, че прибързаното решение на турските власти да свалят сирийски военен хеликоптер демонстрира, че турското ръководство цели да изостри напрежението по границата, предаде Би Би Си.

"Сприхавият отговор от турска страна, особено докато хеликоптерът се връщаше и не изпълняваше бойни мисии, е доказателство за истинските намерения на правителството на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган спрямо Сирия – да нагнети напрежението и да предизвика ескалиране на ситуацията по границата между двете страни", съобщиха сирийските въоръжени сили в свое изявление, разпространено от държавната агенция САНА.

В понеделник турските власти съобщиха, че по границата със Сирия е свален сирийски хеликоптер, който е нарушил турското въздушно пространство. В изявлението на сирийските въоръжени сили се отбелязва, че хеликоптерът е изпълнявал разузнавателна мисия и случайно е нахлул в територията на Турция, но е свален вече на сирийска територия, когато се е връщал обратно. Някои източници съобщават, че пилотите са успели да катапултират.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини