Протестиращи блокираха парламента на Босна и Херцеговина заради болно бебе

  • 07 юни 2013 09:14

  • 977
  • 0
Протестиращи блокираха парламента на Босна и Херцеговина заради болно бебе
©

Парламентът на Босна и Херцеговина стана свидетел на заложническа драма, съобщават медии от Сараево.

Демонстрантите, които протестираха пред сградата на парламента, не допускаха никой да влезе и излезе от сградата, правейки жива верига. В парламента е имало депутати, но и участници в конференция на управителите на народните банки от Югоизточна Европа, които са поискали помощ от своите посолства, тъй като се чувствали като заложници. Причина за протестите е липсата на споразумение между политическите партии за единния граждански номер за новородените. Те са започнали, след като тримесечно бебе не е могло да замине на лекуване в чужбина, тъй като не е имало ЕГН.

Електронното издание на сараевския вестник ”Дневни аваз” съобщи, че драмата със заложниците е приключила около 03.00 часа (четири българско), когато полицията е успяла да евакуира чуждестранните гости и политиците от сградата на парламента. В преговорите с протестиращите е участвал представителят на международната общност Валентин Инцко, който е успял да ги убеди да пуснат заложниците един по един.

По-рано управителят на Народната банка на Босна и Херцеговина Кемал Козарич е заявил, че този инцидент е истински дипломатически скандал.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
977 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини