Дисанаяке положи клетва като президент на Шри Ланка

  • 23 септември 2024 12:56

  • 463
  • 3
Дисанаяке положи клетва като президент на Шри Ланка
© Wikimedia Commons

Марксистът Анура Кумара Дисанаяке положи клетва като президент на Шри Ланка днес, предаде Ройтерс.

Дисанаяке победи досегашния президент Ранил Викремесингхе в произведените в момент на тежка финансова криза президентски избори в страната.

Ще работим, за да вдъхнем доверие у хората, които не гласуваха за мен, заяви новият държавен глава в речта си при встъпването в длъжност.

Марксистът Анура Кумара Дисанаяке спечели президентските избори в Шри Ланка

Дисананаяке добави, че той и неговият екип осъзнават сложната задача, пред която са изправени, и ще се стремят да изпълнят очакванията на народа.

Междувременно министър-председателят на Шри Ланка Динеш Гунавардена е подал оставка, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на местната телевизия "Сираса".

Освен премиер, Гунавардена беше и министър на вътрешните работи, държавната администрация, местното самоуправление и общините.

Последвайте канала на

Владимир Василев
463 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.09.23 | 17:56

3
(orange man) оранжевият мъж и киро парапета са от един дол дренки.

2024.09.23 | 13:54

2
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.23 | 13:47

1
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква. От мацква ще можете свободно да плюете по целия цивилизован свят и да общувате с талибани, кадировци и представители на хамас и хезбула. Предложението важи и за пребоядисани комундрели и други меки китки.

Добави коментар

Водещи новини