Нов японски вирус, който внезапно убива хора

  • 15 юли 2024 13:52

  • 5716
  • 4
Нов японски вирус, който внезапно убива хора
© pixabay

Много медийни заглавия този месец започнаха да плашат хората с нов японски вирус, който внезапно убива хора.

Що за зараза е това, може ли да предизвика нова епидемия и въобще вирус ли е, обясни семейният лекар Михаил Цюрак.

„Новата японска инфекция е често срещана бактерия, наречена стрептокок от група А. Обикновено причинява възпалено гърло или кожна инфекция, наречена скарлатина, която може лесно да се лекува с антибиотик.

Стрептококите нямат нищо общо с вирусите и Ковид. В някои случаи стрептококите могат да причинят токсичен шок - инфекция на цялото тяло с прогресивно влошаване на състоянието на пациента.

При японски пациенти това се проявява чрез подуване на крайника (стрептококите вероятно са попаднали там чрез драскотини или пукнатини по кожата), поява на треска и обща интоксикация”, заяви лекарят.

Преди това в Япония, добави той, имало режим за носене на маски на лицето и стандарти за самоизолация. Сега тези норми са премахнати; освен това Япония има влажен, топъл климат и висока гъстота на населението, пише zdrave.to.

Учени: Антителата у преболедувалите COVID-19 отслабват към нови щамове след 6 месеца

„Това допринася за разпространението на различни въздушно-капкови инфекции, включително стрептококови. Все още няма причина за паника. Първо, стрептококите се лекуват с антибиотици.

Второ, те не са много устойчиви в околната среда, така че дори и да има суперагресивен стрептокок в Япония, той няма да може бързо да се разпространи в целия свят”, категоричен е медикът.

За предпазване от стрептококова инфекция Цюрак съветва да се мият ръцете преди хранене.

Също така да не се поддържа близък контакт с хора, които показват признаци на респираторна инфекция. При наранявания на кожата (драскотини, порязвания, ожулвания и др.) да се третира раната с кожни мехлеми, съдържащи антибактериално съдържание.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5716 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.07.15 | 16:37

4
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman
Снежко Снежев

2024.07.15 | 16:11

3
Да ви... убие всичката мисъл в кухите кЪртуни... амин:)))!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.07.15 | 15:40

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
Пани

2024.07.15 | 14:47

1
Сега пък това ли , продажни слуги - журн.....

Добави коментар

Водещи новини