Китай демонстрира най-новото си оръжие по време на военно учение

  • 30 май 2024 14:55

  • 18952
  • 1
Китай демонстрира най-новото си оръжие по време на военно учение
© Кадър: Youtube

Китайската армия демонстрира за първи път по време на военното учение „Златен дракон 2024“ най-новото оръжие в редиците си – роботизирано куче.

„Кучето“ би могло също да сканира терена и да предаде данни в реално време до командния център. То тежи около 15 кг и е оборудвано с ултраширокоъгълна система за възприемане на равнина. Както батерията, така и задвижващата система се съхраняват в стомаха му, което му позволява да се движи напред, назад, да скача и да ляга. Той може автоматично да планира маршрути, за да избягва евентуални препятствия, информира Global Times.

САЩ представиха най-новия си танк от последно поколение, който се управлява... сам

В учението имаше второ куче-робот от около 45 килограма, оборудвано с автомат, което напредваше бързо по време на нападение. В това упражнение роботът напредна и се насочи към целите, за да ги неутрализира, така че китайската армия да получи достъп.

Един от китайските войници, участващи в маневрите, коментира, че кучето-робот може да замени войниците във фаза на разузнаване и че след идентифициране на врага може да открие огън.

Появата на тези кучета-роботи може да окаже голямо влияние върху бъдещето на военните действия и няколко страни проучват и разработват този тип технология.

Последвайте канала на

Владимир Василев
18952 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чочи

2024.05.30 | 19:39

1
Следващата планирана пландемия ,ще бъдат хвърлени срещу нас неваксиниранити.

Добави коментар

Водещи новини