Оръжията на бъдещето: Автомат с литиево-йонна батерия е най-новата „играчка“ на израелската армия

  • 12 април 2024 12:59

  • 1648
  • 2
Оръжията на бъдещето: Автомат с литиево-йонна батерия е най-новата „играчка“ на израелската армия
© Кадър: Youtube

Последното изобретение на израелската военна индустрия е оръжие, което стреля автоматично, когато регистрира цел. Названието му е „Арбел“ и е най-новата разработка на компанията Israel Weapon Industries (IWI). От там обясниха, че това е система, „единствена по рода си, която променя правилата по отношение на леките оръжия“.

От компанията-разработчик допълниха, че оръжието им е първото от системата на леките оръжия, които ще бъдат „компютъризирани“ в световен мащаб.

По думите на експертите електронният спусък подобрява точността и същевременно увеличава коефициента му на мощност, което го прави до три пъти по-смъртоносно оръжие в сравнение с всички останали на пазара.

Електронният спусък се задейства, когато оръжието е поставено в режим на стрелба. По този начин всичко, което стрелецът трябва да направи, е да дръпне спусъка, когато е набелязал мишената, да го задържи натиснат и всеки път, когато автоматът бъде насочен към мишената, ще бъде произведен точен и смъртоносен изстрел. Освен това системата не пречи на нормалната му дейност, което означава, че с оръжието може да се стреля и по стандартен начин, коментират експертите от IWI.

„Арбел“ се състои от три елемента: компютъризирана платформа, усъвършенстван електронен механизъм за стрелба, оборудван със сензори, и нов режим на стрелба. Всичко това работи със сменяема батерия. Самата батерия е литиево-йонна и може да издържи до 50 часа без зареждане, информира порталът Breaking Defense.

Според сайта Zona-militar прецизността на „Арбел“ спрямо движещи се мишени е между 80 и 90 процента.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1648 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.12 | 17:46

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

2024.04.12 | 15:28

1
Малиииий, какви шменици. Голямо обяснение. Тези идиоти, които са драскали статийката си "пушка" на живо не са виждали, а за стрелба. .......

Добави коментар

Водещи новини