Четирима арестувани в Индия за примамване на млади индийци да се бият за Русия в Украйна

  • 08 май 2024 13:06

  • 517
  • 3
Четирима арестувани в Индия за примамване на млади индийци да се бият за Русия в Украйна
© Getty Images

Индийската полиция арестува четирима души по обвинения в организиране на мрежа за трафик на хора. Те са примамвали младежи да отпътуват за Русия с обещание за изгодна работа или прием в университет, само за да ги принудят да се бият във войната в Украйна, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14150

Около 35 индийски мъже са били излъгани по такъв начин, съобщи Централното бюро на разследване (ЦБР). Четиримата арестувани индийци са: преводач, друг човек, извършващ процеса по издаване на виза и закупуване на самолетни билети човек, както и двама "главни вербовчици" за два южни щата.

Разследването "продължава срещу други обвинени лица, които са участвали в тази международна мрежа за трафик на хора", съобщи ЦБР.

Започва третата фаза на индийските общи избори

Семействата на двама индийски мъже, убити във войната, казват на Ройтерс, че са отишли в Русия, за да работят като "помощници" в армията. Министерството на външните работи на Индия заяви, че всеки от случаите "активно се разисква" с Русия. Москва не е отговорила на многократните запитвания на Ройтерс за коментар.

Индия отказва да осъди Русия относно войната, като вместо това призовава за диалог и дипломация, за да се сложи край на конфликта. Двете страни имат близки отношения от десетилетия, като търгуват различни стоки - от бойна авиация до чай. Индия също така увеличи покупките на евтин руски петрол от началото на войната, като Москва стана най-големият доставчик за страната през изминалата финансова година, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
517 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:33

3
❤️ Г­­о­­р­е­щ­и­­ ­­­м­о­­м­­и­ч­е­т­­а­­ ­­в­­­и­­­ ­о­­­ч­а­к­­­в­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­8­­.­­F­U­N
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.08 | 14:54

2
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност.

2024.05.08 | 14:37

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини