Китай бори манипулацията на данни чрез законови промени

  • 23 април 2024 09:26

  • 287
  • 1
Китай бори манипулацията на данни чрез законови промени
© pixabay

Китай ще преразгледа своя закон за статистиката в опит да се бори с постоянните манипулации на данни. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на държавната информационна агенция Синхуа.

Проектът за изменение на закона за статистиката ще помогне за укрепване на статистическия надзор и ще помогне на властите да определят правната отговорност. Той е представен за обсъждане в постоянната комисия на Общокитайското събрание на народните представители.

През последните години статистическата работа в Китай бе изправена пред проблеми като повтарящи се забрани за измами, несъвършена система за надзор и дребни санкции за нарушенията.

Китай отхвърля обвиненията на Германия в шпионаж

Анализаторите отдавна са скептични по отношение на надеждността на китайските данни, особено след като правителството се опита да разсее опасенията на пазара относно продължително икономическо забавяне.

Правителството многократно е обещавало да разследва и наказва служители за фалшифициране на икономически данни или намеса в статистическата работа, за да помогне за подобряване на качеството на данните.

Последният ход на Китай има за цел да поддържа ръководството на управляващата комунистическа партия в статистическата работа и да изгради пълна система за статистически надзор. Властите ще увеличат глобите за незаконно поведение от страна на фирми и публични институции, които отказват или забавят отчитането на данни, като такива нарушения ще се отразяват в техните кредитни досиета.

Последвайте канала на

Калина Христова
287 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:11

1
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­м­­о­­­м­и­ч­­­е­­­т­а­­­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­а­­к­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­­.­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини