Китай защити действията си в Южнокитайско море, осъдени на тристранната среща във Вашингтон

  • 12 април 2024 18:04

  • 615
  • 5
Китай защити действията си в Южнокитайско море, осъдени на тристранната среща във Вашингтон
© Getty Images/Guliver

Китай отправи критики срещу САЩ, Япония и Филипините и защити "легитимните" си действия в Южнокитайско море, осъдени предишния ден на тристранната среща на върха във Вашингтон, организирана от Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, предаде Франс прес.

"Китай категорично се противопоставя на всяко поведение, което провокира и подготвя конфликти и подкопава сигурността и стратегическите интереси на други държави", заяви пред журналисти говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

В предупреждение, очевидно насочено към Пекин, президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обеща вчера да защити Филипините в случай на "нападение" в Южнокитайско море, на безпрецедентна среща на върха на лидерите на трите страни.

"Всяко нападение срещу филипински самолет, кораб или въоръжени сили" в тази зона "ще предизвика прилагането на договора за взаимна отбрана", който свързва Вашингтон и Манила, подчерта Байдън.

Филипинският президент: Със САЩ и Япония ще бъде обсъдено и сътрудничеството в Южнокитайско море

Пекин претендира за суверенитет над почти цялото Южнокитайско море. Други държави, които изат излаз на това море, включително Виетнам, Филипините и Малайзия, контролират или желаят да контролират различни острови и рифове.

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в се срещна снощи с президента на Филипините Фердинанд Маркос и японския премиер Фумио Кишида на безпрецедентна тристранна среща на върха в Белия дом, на фона на поредица от инциденти с участието на Китай в тази напрегната морска зона, отбелязва БТА.

"Действията на Китай в Източнокитайско и Южнокитайско море са легитимни, законни и безупречни", заяви Мао Нин на редовна пресконференция. "Твърдо се противопоставяме на формирането на малки, затворени клики в региона, които изключват останалите", добави говорителката.

"Разбира се, Япония и Филипините могат да развиват нормални отношения с други държави. Но те не трябва да внасят в региона конфронтация между лагерите, а още по-малко трябва да се ангажират с тристранно сътрудничество в ущърб на интересите на други държави", подчерта тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
615 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.04.15 | 12:57

5
Иран без да се напъва просто пръсна от бой задните части на Израел . Това което показаха беше тотално превъзходство. Малко показно 2-3% от това, което могат. А евреите в момента са спекли от страх и командват слугите си да зададат тон за де ескалация! За да изглежда разумно да подвият опашка.. ХАХХАХАХАА Правят го ЗАЩОТО: 1. Няма как да отвърнат в същия мащаб 2. САЩ не иска да им върши мръсната работа 3. Не им стиска щото а са стъпили на криво ще има още.. 4. АКО има още. Ще се види още повече колко некадърни са и как куполите им са една пародия. Който разбрал разбрал ТОТАЛЕН РЕЗИЛ ЗА ИЗРАЕЛ!!! ХАХАХАХАХХАХАХАХАХА!!!
гошо

2024.04.12 | 20:22

2
Само на ционистките терористи им е позволено да разпалват войни и да крадат.

2024.04.13 | 22:11

4
Точно така!!!

2024.04.12 | 22:55

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
Чочо

2024.04.12 | 18:13

1
САМО.ТАКА.ЩЕ.ИМ.СЕ.ПЕРЧИТЕ МИЛИАРД.И.ПОЛОВИНА.СТЕ

Добави коментар

Водещи новини