Сергей Лавров даде пред Си Цзинпин "най-високата оценка" на Русия за успехите на Китай

  • 09 април 2024 13:25

  • 503
  • 2
Сергей Лавров даде пред Си Цзинпин "най-високата оценка" на Русия за успехите на Китай
© Getty Images

Руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, който беше приет от китайския президент Си Цзинпин, заяви, че Русия дава най-високата оценка за успехите на Китай, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Бихме искали да изразим най-високата си оценка и възхищение от успехите, които постигнахте през тези години и преди всичко през последното десетилетие под Вашето ръководство", каза Лавров. "Тези успехи искрено ни радват, понеже това са успехи на приятели, макар и не всички по света да споделят това отношение и макар че всячески се опитват да сдържат развитието на Китай. Както всъщност и развитието на Русия“, допълни руският външен министър.

Лавров предаде на Си приветствие от руския президент. "Имам удоволствието и честта да Ви предам най-добри пожелания от президента на Руската федерация Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Той много високо оцени Вашето поздравително послание по повод резултатите от президентските избори през март“, каза Лавров. 

Русия и Китай започват диалог за евразийската сигурност

"Ще бъдем готови да реализираме новите стратегически задачи, поставени от нашите лидери", посочи ръководителят на руската дипломация.

"За начало Ви моля да предадете искрените ми поздрави на президента на Руската федерация Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975“, каза китайският лидер при откриването на срещата. 

 "Тази година Китай и Русия отбелязват 75-ата годишнина от установяването на дипломатическите им отношения. През тези години страните ни поеха по нов път на мирно съвместно съществуване и взаимноизгодно сътрудничество между двете най-големи съседни държави, което не само донесе осезаема полза за двете страни и техните народи, но също така изигра конструктивна роля за гарантирането на международната справедливост", каза още Си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.09 | 15:28

2
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox
ivo

2024.04.09 | 13:48

1
vecna druzba¨

Добави коментар

Водещи новини