Тъжна вест: Почина бащата на „Драконова топка”

  • 08 март 2024 15:41

  • 583
  • 2
Тъжна вест: Почина бащата на „Драконова топка”
© Pixabay

Японският илюстратор Акира Торияма, автор на един от най-известните и продавани манга комикси в света - "Драконова топка" (Dragon Ball), е починал на 68-годишна възраст, съобщават световните агенции.

Съобщението за кончината на Торияма е поместено на сайта на сп. Weekly Shonen Jump, което публикува неговите произведения.

"Почина Акира Торияма, много от чиито произведения са публикувани в списание Jump. Цялата редакция на издателство Shueisha е дълбоко натъжена от внезапната новина за неговата смърт. Нарисуваната от него манга излезе извън границите на Япония и е четена и обичана по цял свят. Създадените от него очарователни герои и зашеметяващият му дизайнерски усет освен това са оказали голямо влияние върху много художници и създатели на манга", се казва в изявлението на редакцията.

Ройтерс отбелязва, че Торияма е починал от остър субдурален хематом на 1 март, предаде БТА.

Почина Николай Рижков - бившият ръководител на правителството на СССР

Акира Торияма е роден през април 1955 г.  Творбите му се публикуват в началото на 80-те години. Той става широко известен с мангата си "Драконова топка", която стартира през 1985 г. По нея са създадени и множество аниме филми.

"Драконова топка" разказва за детството и зрелостта на Сон Гоку - момче, което практикува бойни изкуства, и проследява многобройните му приключения.

От "Драконова топка" в Япония са продадени около 160 милиона копия, а по света - 260 милиона копия. Това я прави един от най-популярните и най-продавани манга комикси в историята, заедно с One Piece и "Наруто".

"Не мога да си представя свят без "Драконова топка". Никога няма да забравим Акира Торияма и подаръка, който той остави на тази земя", написа опечален фен на официалния сайт на популярната манга.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
583 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:15

2
❤️ Г­о­р­е­­­щ­­­и­ ­м­­­о­­­м­и­­ч­­е­­т­­­а­­­ ­­­в­и­ ­­о­­ч­­­а­­­к­­в­а­­­т ­-­­­ X­1­8­.­F­­­U­­­N

2024.03.08 | 17:04

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини