18 са вече жертвите на взрива в топилна пещ в Индонезия

  • 26 декември 2023 09:38

  • 1044
  • 1
18 са вече жертвите на взрива в топилна пещ в Индонезия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

18 са вече загиналите от пожара, разразил се след взрив в неделя в топилна пещ в завод за никел в Индонезия, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на местната полиция. В неделя вечерта информацията бе за 13 загинали.

Дейностите в промишления обект остават замразени, докато тече разследването за причините за пожара. Заводът е собственост на индонезийския клон на китайската компания "Циншан" и се намира в индонезийския индустриален парк "Мороуали" на остров Сулавеси.

Индонезия, която е №1 по добив на никел в света. е наложила забрана за износ на непреработена никелова руда, като същевременно насърчава големите вложения в топенето и преработката, отбелязва Ройтерс, като допълва, че в последните години в този сектор на индустрията на страната има няколко фатални инцидента, предаде БТА.

Най-малко 11 загинали при изригване на вулкана Мерапи в Индонезия

Президентът на Индонезия Джоко Видодо придава на добива на никел първостепенно значение за националната икономика, но в същото време призовава за подобрени условия на безопасност на труда и по-строго наблюдение на опазването на околната среда.

Говорителят на полицията на Сулавеси - Джоко Виенартоно, заяви днес, че в числото на жертвите влизат осем чуждестранни работници. При обявяването на 13-те загинали в неделя китайското външно министерство съобщи, че сред тях има четирима граждани на Китай. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.26 | 13:15

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини