Най-малко 32 са жертвите на аварията в мина в Казахстан, 14 души са в неизвестност

  • 29 октомври 2023 08:36

  • 678
  • 1
Най-малко 32 са жертвите на аварията в мина в Казахстан, 14 души са в неизвестност
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Най-малко 32 души загинаха, а 14 са в неизвестност след пожар в мина в Казахстан, съобщи вчера казахстанското министерство на извънредните ситуации, цитирано от Ройтерс.

Компанията оператор на мината "Костенко" в Караганда, "Арселормитал Темиртау", съобщи, че 206 от общо 252 работници в мината са били евакуирани след авария, която най-вероятно е причинена от експлозия на газ-метан.

Компанията посочи, че 18 души са потърсили медицинска помощ.

Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев, който изрази съболезнованията си на семействата на жертвите и обяви днешния ден за ден на национален траур, разпореди на правителството да спре инвестиционното сътрудничество с "Арселормитал Темиртау".

16 загинали и 18 ранени при авария в мина в Казахстан

Компанията съобщи, че временно е спряла работата на мините си в страната за 24 часа, за извършване на проверки за безопасност.

Казахстанското правителство и "Арселормитал Темиртау" потвърдиха също, че работят за финализиране на сделка за национализация на компанията, която е оператор на най-големия стоманодобивен комбинат в страната, посочва Ройтерс, цитирано от бТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
678 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.29 | 08:45

1
Разпродажба!!!!!!!!!!! Хладен, удароустойчив и водоустойчив монокъл с 16x увеличение. Сега можете да видите всичко и само на половин цена-----> mub.me/mono

Добави коментар

Водещи новини