Експулсираният от КНДР войник на САЩ вече е в американски арест

  • 27 септември 2023 19:52

  • 1426
  • 1
Експулсираният от КНДР войник на САЩ вече е в американски арест
© Getty images (архив)

Редник Травис Т. Кинг – военнослужещият от армията на САЩ, който през юли избяга в Корейската народнодемократична република, е задържан в американски арест, след като бе бил експулсиран от Северна Корея в Китай, предаде Ройтерс, като се позова свои източници.

Информационната агенция ЦТАК заявиа, че Кинг е бил експулсиран, след като е направил самопризнания, че е влязъл незаконно в Северна Корея, тъй като е бил "разочарован от неравенството в американското общество".

Представител на САЩ каза Ройтерс, че Кинг вече в американски арест, но не даде допълнителна информация.

Решението за експулсиране се съдържа в публикуваните от Пхенян окончателни резултати от разследването на севернокорейските власти. Миналия месец информационната агенция разпространи и междинните заключения на разследващите, според които Кинг е искал да намери убежище в Северна Корея или друга страна заради грубо отношение и расова дискриминация в армията.

КНДР ще депортира американски войник, влязъл на територията на азиатската комунистическа страна

"Кинг призна, че е проникнал нелегално на територията на КНДР, понеже е таял лоши чувства към безчовечното, грубо отношение и дискриминацията на расова основа в армията на САЩ и е бил разочарован от неравенството в американското общество", заяви КНДР.

Пхенян реши да експулсира Кинг съгласно законите на страната, но не оповестиха никакви подробности около изпълнението на мярката.

По-късно днес Белият дом благодари на Швеция и Китай за прехвърлянето на Кинг.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.27 | 20:42

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> tyny.to/sbiom

Добави коментар

Водещи новини