Тайфунът "Хайкуи" връхлетя Китай

  • 05 септември 2023 10:04

  • 862
  • 0
Тайфунът "Хайкуи" връхлетя Китай
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Проливните дъждове и мощните ветрове, причинени от тайфуна "Хайкуи", предизвикаха значителни смущения в южната част на Китай, след като стихията достигна континенталната част на страната тази сутрин, предаде ДПА, като се позова на китайските държавни медии.

Близо до мегаполиса Фучжоу пожарна кола, в която е имало осем души, е паднала в река, съобщи китайската държавна телевизия. Трима души са били спасени, но властите съобщиха, че петима все още са в неизвестност. Спасителните работи продължават.

Южните китайски провинции Фуцзян и Гуандун бяха засегнати от "Хайкуи", която единадесетата буря, получила име за тази година, съобщи държавната новинарска агенция Синхуа. Училищата и детските градини останаха затворени в някои райони и днес като предпазна мярка. Според Синхуа метеоролозите в Гуандун очакват тайфунът да се придвижи по-на запад над сушата и да отслабне.

Хиляди бяха евакуирани в Тайван под заплахата от тайфуна "Хайкуи"

Преди да порази континентален Китай, "Хайкуи" премина над Тайван. Повече от 100 души са пострадали, съобщи снощи Тайванският център за спешни операции. Около 260 000 домакинства са останали без електричество. По време на преминаването на бурята над Тайван в неделя и вчера около 8000 жители бяха принудени да напуснат домовете си, а 2000 бяха настанени в обществени приюти, за да се предпазят от силните ветрове и проливните дъждове, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини