В Китай остава висок рискът от кални свлачища

  • 23 август 2023 15:12

  • 612
  • 0
В Китай остава висок рискът от кални свлачища
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

В Северен Китай остава висок рискът от кални свлачища и нови бедствия до края на август и началото на септември, седмици след като рекордни по количество валежи и наводнения засегнаха китайската провинция Хъбей, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Усилията на екипите за борба с бедствията бяха затруднени от бурите след тайфуна "Доксури", който неотдавна връхлетя големи китайски градове. В столицата Пекин паднаха най-високото количество валежи от 140 години насам за кратък период от време, а придошлите реки реки принудиха хиляди жители да напуснат домовете си.

Според министерството в западната част на китайската столица Пекин, в северната част на централната провинция Хъбей, както и в някои части от североизточните провинции Цзилин и Ляонин са паднали проливни дъждове, напоили до краен предел почвата в планинските райони, което повишава риска от свързани с обилните валежи бедствия.

Свлачища и наводнения в Индия, 72-ма загинали

Китайски медии съобщиха, че по данни на държавните застрахователни органи до 18 август е имало регистрирани 269 300 случая в 16 от засегнатите от бедствието райони, включително в столицата Пекин, както и в провинция Хъбей и североизточната част на провинция Хейлунцзян. Приблизителната обща стойност на материалните щети възлиза на почти 10 милиарда юана (1,37 милиарда долара).

Последвайте канала на

Нора Виткова
612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини