Ким Чен-ун наблюдава изпитания на стратегически крилати ракети

  • 21 август 2023 06:52

  • 568
  • 7
Ким Чен-ун наблюдава изпитания на стратегически крилати ракети
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун наблюдава изпитания на стратегически крилати ракети в рамките на военно учение, съобщи днес държавната новинарска агенция на Северна Корея КЦНА.

Ким Чен-ун е наблюдавал как моряците провеждат учението при посещение във военноморска база на Корейската народна армия, допълва КЦНА, информира БТА.

Военното учение е имало за цел да накара "моряците да придобият умения за изпълнение на нападателна мисия в реална война и корабът бързо да порази целта без дори да допусне грешка", съобщава севернокорейската новинарска агенция.

Наблюдателите разглеждат учението като отговор на големите съвместни 11-дневни летни маневри на Южна Корея и САЩ, които са планирани да започнат днес. Целта на маневрите е да се укрепят отбранителните способности и възможностите за реагиране на двете страни.

Северна Корея редовно обвинява Южна Корея и САЩ, че използват военните си учения, за да се подготвят за нападение - нещо, което Сеул и Вашингтон отричат, отбелязва ДПА.

Резолюциите на ООН забраняват на Северна Корея да тества балистични ракети с всякакъв обсег, някои от които могат да носят и ядрена бойна глава. 
Изпитанията на крилати ракети не са обект на санкции срещу Пхенян. Такива оръжия обаче могат да се използват и с ядрени бойни глави.

След безпрецедентната поредица от ракетни изпитания през миналата година, Северна Корея тази година отново изпробва няколко пъти ракети, способни да носят ядрено оръжие.

Ким Чен-ун и Владимир Путин си размениха писма

Последвайте канала на

Десислава Станева
568 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
xxx

2023.08.21 | 18:41

7
❤️Казвам се Па'ула, на 23 години съм) Амбициозен SЕХ модел 18+) Обичам да ме снимат гола) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id369032
Гошко Малкия

2023.08.21 | 09:29

6
Кво ми пишете всеки ден за Сев.Корея?! Опасността в света идва единствено от САЩ! Коя чужда държава е била нападната от Сев. Корея?! Афганистан, Сирия, Ирак, Либия,.Сърбия, Виетнам.. коя?!

2023.08.21 | 09:24

5
Тва прасе може само да яде. Трябва да дойде друг диктатура който има смелостта да удари Краваристан с ядрена ракета!

2023.08.21 | 09:18

4
ДВУПОЛЮСНИЯ СВЯТ Е ФАКТ ! ОТ ЕДНАТА СТРАНА РУСКИ ФАШИЗЪМ, КОМУНИЗЪМ, МИЗЕРИЯ, ДИКТАТУРА и ФИНАНСОВО РОБСТВО!!! ОТ ДРУГАТА ЗАПАДЪТ ,СВОБОДА,ПРАВОСЛАВИЕ, НАДЕЖДА, НОРМАЛНИ СЕМЕЙСТВА!!!

2023.08.21 | 07:57

2
И как се казва този филм който е гледал Ким чен уй?
Васко делчев

2023.08.21 | 07:33

1
Изпробвайте няколко срещи империята на злото сащ.

Добави коментар

Водещи новини