Тайван: Не сме засичали китайски наблюдателни балони

  • 14 февруари 2023 07:34

  • 890
  • 3
Тайван: Не сме засичали китайски наблюдателни балони
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тайван не е засичал никакви балони за наблюдение, идващи от Китай. Това твърди тайванското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Според властите там повечето от балоните, летящи на голяма височина, засечени край страната, са използвани за метеорологични цели и не са представляват заплаха за сигурността на острова.

Междувременно стана ясно, че според японското правителство въздухоплавателен съд, засечен в началото на миналата година в близост до югозападния регион Кюшу, най-вероятно е бил китайски шпионски балон, съобщава още БТА.

САЩ все още не са установили какви са свалените летателни обекти

Американската армия съобщи, че са били възстановени критично важни електронни сегменти от сваления на 4 февруари край Южна Каролина обект, който американското правителство определи като китайски шпионски балон.

"Екипите ни успяха да възстановят значителни парчета, открити на мястото, включително и всички най-важни сензори и електронни части", се посочва в съобщението на военните.

През последните дни Китай и САЩ си разменят взаимни обвинения за шпионаж през балони. Според Пекин поне 10 американски военни балона са минавали през територията им от миналата година насам. Вашингтон отрича.

Виолета Симеонова
890 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.14 | 12:29

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.14 | 07:52

1
Нормално, те ги пускат откъм Пекин към Щатите.

2023.02.14 | 07:59

2
стратосферни метео балони се пускат в полярните кръгове

Добави коментар

Водещи новини