Сестрата на Ким Чен-ун отправи обвинения към ООН

  • 22 ноември 2022 16:32

  • 1907
  • 0
Сестрата на Ким Чен-ун отправи обвинения към ООН
© Getty Images

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, разкритикува остро Съвета за сигурност на ООН, обвинявайки го в двойни стандарти, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Критиките бяха отправени след заседание на Съвета за сигурност, посветено на изпитанието от страна на Пхенян на междуконтинентална балистична ракета. Ракетният тест бе извършен миналия петък, а заседанието на Съвета за сигурност по темата бе вчера.

Днес сестрата на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, обвини Съвета за сигурност, че "затваря очите си за опасните военни учения на Сеул и на Вашингтон  и за тяхната ненаситна надпревара за въоръжаване", съобщава севернокорейската агенция КЦТА. "Очевидно става дума за прилагане на принципа на двойните стандарти", добави тя.

Сестрата на севернокорейския лидер добави, че САЩ тласкат Корейския полуостров към нова фаза на криза. Тя оправи и предупреждение към САЩ, че "колкото повече те упорстват с действия, насочени срещу Северна Корея, толкова повече те ще се сблъскват с една фатална криза в сферата на сигурността".

Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета "Хвасон-17" бе наблюдавано миналия петък от севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Военни анализатори наричат ракетата "чудовище".

Присъствалата на ракетно изпитание дъщеря на Ким Чен-ун е второто му дете?

Според южнокорейската армия севернокорейската ракета е прелетял на 1000 километра и е достигнала височина от 6100 километра. Тя падна на около 200 километра от японските брегове. 

В понеделник Съветът за сигурност на ООН осъди това изстрелване, но не публикува официална декларация, заради противопоставянето на Русия и Китай. САЩ, Великобритания, Франция, Индия и Австралия бяха сред държавите в Съвета за сигурност, осъдили новото ракетно изпитание на Пхенян.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини