Южнокорейски морски пехотинци проведоха учение за десант

  • 26 октомври 2022 12:30

  • 212
  • 2
Южнокорейски морски пехотинци проведоха учение за десант
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Южнокорейски морски пехотинци в амфибийни бронирани машини извършиха десант на брега под прикритието на патрулиращи бойни кораби като част от мащабни военни учения, които, по думите на техните организатори, са необходима част от подготовката за заплахи от страна на Северна Корея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Десантното военно учение, проведено близо до град Пхохан на източния бряг на Южна Корея, е част от 12-дневното полево учение "Хогук 22", в което вземат участие и военни от САЩ. "Нашата цел е да придобием способности за незабавен отговор, независимо от времето, мястото и обстоятелствата, ако ни бъде възложено изпълнението на мисия", каза пред репортери Ким Тхе-уон, полковник от южнокорейската морска пехота. По информация от южнокорейските въоръжени сили за участие в ученията са били мобилизирани хиляди южнокорейски военни.

Северна Корея осъди ученията, заявявайки, че те нагнетяват напрежението, и проведе изпитания на ракети и артилерия в отговор. Южна Корея и САЩ твърдят, че ученията са отбранителни и са необходими за възпиране на Севера.

Северна и Южна Корея размениха предупредителни изстрели по морската си граница

САЩ, Япония и Южна Корея днес предупредиха, че, ако Северна Корея проведе седми ядрен опит, това би наложило реакция с "безпрецедентен" мащаб. САЩ и техните съюзници смятат, че Северна Корея би могла да поднови ядрените си опити за първи път от 2017 година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:36

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ukraina55

2022.10.26 | 13:33

1
Кинчу ще яде пишките на южно корейците,японците и американците,ще го разчекната здраво кинчу отзад,така че Кинчо един месец ще пърди като руски зил отзад.Кинчо ако продължава така да скача на силните нации ще му бъде заличена мизерната му държава завинаги.Дребосъка кинчо потскача като насран козел,ще бъде заличен за винаги.Кично на задна прашка.

Добави коментар

Водещи новини