Магистралата Пномпен-Сихануквил се отваря за едномесечен изпитателен период

  • 27 септември 2022 15:21

  • 1068
  • 0
Магистралата Пномпен-Сихануквил се отваря за едномесечен изпитателен период
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Магистралата Пномпен-Сихануквил на стойност 2 милиарда щатски долара ще бъде въведена в пробна експлоатация през месец октомври, съобщава БТА.

За да разпространят и повишат осведомеността относно използването на тази първа по рода си в Камбоджа магистрала, министерството на благоустройството и транспорта и инвестиционната компания решиха да отворят магистралата за обществено ползване безплатно за един месец. Това ще се случи в периода 1-31 октомври тази година, казаха днес от министерството.  

Експерт за АМ "Европа": Ужас, ужас, това не може да е път!

Всички превозни средства с максимална скорост над 70 километра в час и всички мотоциклети от 500 кубика и повече имат право да се движат по този платен път.

Строителството на дългата 187 километра и широка 24,5 метра магистрала Пномпен-Сихануквил започна през март 2019 г. Нейн инвеститор е „Чайна роуд енд бридж корпорейшън“. Платеният път свързва Пномпен с дълбоководното пристанище Сихануквил в провинция Преах Сиханук, пресичайки провинциите Кандал, Кампонг Спеу и Кох Конг.

С две платна за движение във всяка посока плюс аварийна лента от всяка страна и асфалтобетонна настилка, скоростната магистрала Пномпен-Сихануквил ще позволи на превозните средства да достигат до определено място за около два часа вместо за четири или пет - колкото бяха необходими за преминаване на разстоянието на Национален път 4.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини