Китайските власти продължиха локдауна в столицата на островната провинция Хайнан

  • 08 август 2022 10:44

  • 450
  • 0
Китайските власти продължиха локдауна в столицата на островната провинция Хайнан
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Властите в  столицата на китайската провинция Хайнан - Хайкоу, удължиха с още 13 часа локдауна там с оглед на разрастващата се епидемия от КОВИД-19 в островната провинция, случваща по време на лятната ваканция на учениците, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 965

Удължаването ще е в сила до 20:00 ч. местно време и последва наложения в събота за неопределено време локдаун в местния курорт Саня, намиращ се в южната част на Хайнан, заради което туристи се оказаха блокирани в хотелите там. Според информациите в Саня са блокирани около 80 000 туристи. Тези, които искат да си тръгнат, трябва в продължение на седем дни да дадат пет отрицателни теста.

Вчера локдауни бяха обявени и в още четири града на Хайнан.

За последното денонощие в провинцията бяха установени над 470 нови случая на заразяване, от които 245 са безсимптомни. Общо за цял Китай новооткритите инфекции за изминалите 24 часа са над 760.  

Хонконг намали коронавирусната карантина за всички пристигащи

Китай продължава да се придържа неотклонно към така наречената политика на нулев ковид, въпреки социално-икономическата ѝ цена, отбелязва Асошиейтед прес. Властите изтъкват, че тази политика е довела до задържане на хоспитализациите и броя на починалите на по-ниски равнища, отколкото в другите страни, които избраха да отворят отново икономиките си с оглед на нарасналата степен на ваксинация на населението си и наличието вече на начини за по-ефективно лечение на заболяването.  

Калина Христова
450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини