Проливни дъждове наводниха части от Индия и Бангладеш

  • 23 май 2022 18:45

  • 501
  • 0
Проливни дъждове наводниха части от Индия и Бангладеш
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Предмусонни поройни дъждове наводниха части на Индия, като през последните седмици отнеха живота на най-малко 24 индийци, а 90 хиляди бяха настанени в убежища, казаха днес местните власти, цитирани от АП.

За загинали в североизточната част на Индия се съобщава от 6 април, като щатът Асам е най-пострадал от високата вода. Прокудените от домовете си са разпределени в 269 временни лагера. Индийската армия и ВВС са евакуирали хиляди през последните две седмици. Хеликоптери пускат продоволствие и други помощи на блокираните от стихията в областта Дима Хасао. Космическата агенция на Индия помага със сателитни снимки за оценка на пораженията.

Големи наводнения има и в Бангладеш, главно в районите на Силхет и Сунамгандж, граничещи с североизтока на Индия. Най-малко три реки са повишили днес опасно нивата си, съобщиха властите в бангладешката столица Дака. Според местни медии стотици села са изолирани от света, а посевите са силно пострадали. Стотици села са без електричество и много пътища са повредени.

Засега няма данни за загинали в Бангладеш. На някои места водата е отстъпила, но на други днес се покачва, допълва БТА.

Весела Найденова
501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини