Ким Чен-ун не е ваксиниран срещу COVID-19?

  • 19 май 2022 18:27

  • 771
  • 0
Ким Чен-ун не е ваксиниран срещу COVID-19?
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Южнокорейското разузнаване смята, че севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, вероятно не е ваксиниран срещу коронавирус, съобщи агенция Йонхап, позовавайки се на членове на профилната комисия на Националното събрание (парламента) на Република Корея.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32023

"Според разузнавателни оценки поради различни обстоятелства Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, вероятно не е бил ваксиниран срещу COVID-19", цитира агенцията няколко участници в закрит брифинг. "Смятаме, че досега в страната не са внасяни ваксини", посочват от Националната разузнавателна служба.

Парламентаристи, позовавайки се на южнокорейското разузнаване, твърдят, че отношението към ваксинирането в Северна Корея уж е започнало да се променя. Според тях властите са осъзнали нуждата от ваксинация, за което свидетелства информация във вестник "Нодон синмун", публикувана на 17 май. В нея се подчерта ефективността на тази медицинска процедура в борбата с епидемията.

Ким Чен-ун упрекна реакцията на здравните власти в Северна Корея за овладяване на коронавируса

На 12 май агенция КЦТА съобщи за първи път, че в страната е открита коронавирусна инфекция. Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е наредил да бъде обявен локдаун във всички градове и окръзи. Досега общият брой на пациентите със симптоми на треска от края на април в условията на разпространение на коронавируса е достигнал 1,97 милиона, а 63 души са починали.

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини