Ким Чен-ун за първи път се появи с маска, нареди елиминиране на коронавируса

  • 12 май 2022 17:33

  • 1492
  • 1
Ким Чен-ун за първи път се появи с маска, нареди елиминиране на коронавируса
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

За първи път от началото на пандемията от новия коронавирус севернокорейските медии публикуваха кадри, на които държавният ръководител Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, носи светлосиня медицинска маска, съобщи южнокорейската агенция Йонхап.

Севернокорейската официална информационна агенция КЦТА съобщи днес за първи случай на коронавирус в страната. По този повод беше проведено заседание на Политбюро на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия, председателствано от Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,. Всички участници в срещата бяха с маски, като лидерът свали своята по време на речта си. Кадри от началото на заседанието бяха показани от националната телевизия.

Северна Корея обяви първи случай на омикрон

"За първи път държавните медии показаха председателят (на Държавния съвет на КНДР) да носи маска по време на публично събитие. Това показва колко сериозно властите приемат ситуацията с коронавируса", отбеляза Йонхап.

На заседанието лидерът на Северна Корея нареди блокиране на всички градове и окръзи. По думите му задачата на властите е да елиминират вируса възможно най-бързо, да предотвратят разпространението му и да осигурят бързо лечение на заразилите се.

КНДР все още няма потвърдени случаи на коронавирус

На срещата бяха отправени критики към служителите в сектора за борба с епидемиите за "безотговорност и некомпетентност", като беше подчертана необходимостта здравната система да бъде поставена в режим на "максимална спешна карантина". В неделя властите в столицата Пхенян извършили анализ на проби, взети от пациенти с треска, и стигнали до заключението, че пробите са идентични с тези на подварианта ВА.2 на Омикрон. КЦТА не уточни броя на установените случаи. Според Йонхап обаче има много заразени.

Теодора Павлова
1492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.12 | 17:44

1
Положителен тест? Директно до стената, или за по-сигурно в крематориума, всички до девето коляно...

Добави коментар

Водещи новини